Aantal vermisten modderstroom Washington gedaald naar 30

Reddingswerkers aan het werk bij Oso in Washington, het stadje dat deels bedolven werd onder een dikke laag modder. Foto EPA / Ted Warren

Het aantal vermisten als gevolg van de modderlawine in Washington vorige week, is gedaald naar dertig, zo schrijft persbureau AP. Het aantal vermisten lag op negentig mensen, maar volgens de Amerikaanse staat Washington stonden er veel mensen dubbel op de lijst. Het aantal doden ligt inmiddels op achttien mensen.

Een ‘muur’ van bomen, stenen en puin verwoestte vorig weekend een plattelandsgebied in Snohomish County, niet ver van Seattle, in de Amerikaanse staat Washington. De zoektocht naar de slachtoffers van de modderstroom is een intensieve klus en het kan nog wel even duren voor alle doden zijn geborgen, zo waarschuwden de autoriteiten. Behalve met speciaal materieel is ook met honden gezocht. Tot nu toe is slechts een klein gedeelte van het hele gebied onderzocht.

Frequente en zware regen, gepaard met het steile landschap hebben ertoe geleid dat het gebied kwetsbaar is voor aardverschuivingen. Minder dan tien jaar geleden werd het gebied ook getroffen door een modderstroom.

    • Anouk Eigenraam