21 Nigeriaanse gevangenen omgekomen bij ontsnappingspoging

21 gedetineerden die vandaag het uit lokale hoofdkwartier van de Nigeriaanse geheime politie (DSS) in hoofdstad Abuja probeerden te ontsnappen zijn hierbij om het leven gekomen. Dat meldt een DSS-woordvoerder vanavond aan persbureau AFP.

Twee medewerkers van de geheime politie zijn daarnaast ernstig gewond geraakt. Inmiddels is de situatie onder controle, aldus DSS. Het gaat waarschijnlijk om islamitische extremisten die probeerden uit het hoofdkwartier te ontsnappen.

Volgens gevangenen vond er een schietpartij plaats die zeker twee uur duurde. Omwonenden laten daarnaast weten dat er op dit moment een helikopter boven de gevangenis hing. Volgens de woordvoerder begon het incident op het moment dat een gevangene een bewaker met handboeien achter op het hoofd sloeg. De zegsvrouw voegde daaraan toe dat er slechts waarschuwingsschoten zijn afgevuurd door bewakers en agenten die snel ter plaatse waren. Er werd gevreesd voor medewerking van buitenaf in de ontsnappingspoging.

    • Annemarie Coevert