Stuur boeven én Geert naar Marokko

Illustraties Cyprian Koscielniak

Wilders vergelijken met Hitler, zoals de Amsterdamse PvdA-bestuurder Sidali in eerste instantie deed, vind ik nog dommer dan de uitglijder van de moslimhater zelf. Doordat Sidali hem vergeleek met een dictator die miljoenen mensen de dood heeft ingejaagd, trapte hij direct in Wilders’ val. Zo zoog de sluwe vos abrupt alle aandacht naar zich toe tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Dit, terwijl zijn anti-islampartij slechts in twee steden meedeed en zijn partijleden daarna wegliepen van hem.

Ook aangifte doen, zoals het college van Nijmegen deed, is zinloos. Dat is namelijk precies wat Wilders wil bereiken; genieten van een groot podium en het einde van het liedje kennen we allemaal. Hij mag zeggen wat hij wil, hoewel ieder verstandig mens het erover eens is dat wat hij zei inderdaad racistisch is.

Al jaren blijkt dat een hardnekkig deel van onze Marokkaanse Nederlanders het helaas bar slecht doet, vooral in de grote steden, en lak heeft aan de slechte beeldvorming die zij veroorzaken voor alle Marokkanen. Misschien is het geen gek idee om sommigen van deze zwaar ontspoorde jongeren die radicaliseren, voor structurele overlast zorgen in wijken, de school voortijdig verlaten of in de criminaliteit belanden, tijdelijk terug te sturen naar hun familie in Marokko en hen te verplichten de kwetsbaarste groepen daar, zoals bedelaars en straatkinderen, te helpen. Op deze wijze ervaren ze via een harde leerschool wat ze hier in Nederland zoal missen.

Ik zou Wilders en co adviseren om met deze ontspoorde zwart-witdenkers mee te reizen, want dan zien zij hoe verschillend Marokkanen kunnen zijn, van zeer modern tot oerconservatief. Wilders zal zeker een aantal geestverwanten tegenkomen, zoals fans van Osama bin Laden, maar die worden in Marokko genegeerd.

Wat dat betreft heeft Wilders qua ideologie meer gemeen met deze gevaarlijke idioot, vanwege zijn extremistisch gemekker over mensen die hij zeer eenzijdig kent.

    • Youssef Azghari