Twee doden na schietpartij bij overval op juwelier in Deurne

De politie onderzoekt een overval op een juwelier in Deurne. In 2010 was de zaak ook al doelwit.

Bij een schietpartij tijdens een overval op een juwelier in het Brabantse Deurne zijn vrijdagmiddag twee mensen omgekomen. Vermoedelijk gaat het om de overvallers. Een andere betrokkene raakte gewond, zo heeft de politie bevestigd.

Buurtbewoners vertelden deze krant dat de vrouw van de juwelier vermoedelijk degene is die het vuur opende op de overvallers en dat haar man gewond raakte aan zijn hand. De politie heeft dit niet bevestigd.

Er is rond tien over half zes geschoten bij juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne, vlakbij Eindhoven. Na de schietpartij zijn de vrouw van de juwelier en hun dochter nog door buurtbewoners gesignaleerd bij de winkel. Ze zijn volgens omstanders door de politie meegenomen voor verhoor. De juwelier is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Een voor de slachtoffers opgeroepen traumahelikopter keerde volgens de omstanders onverrichter zake terug.

De vrouw en de dochter van de juwelier werkten beiden in de zaak. Of de dochter aanwezig was op het moment van de overval is niet bekend, de moeder was in ieder geval thuis.

Volgens een vrouw die tegenover de zaak woont en die anoniem wil blijven, had het echtpaar beveiligingscamera’s in huis om te kunnen zien wat zich in de zaak afspeelde. Volgens haar was de vrouw thuis op het moment van de overval, en zag zij op de camera dat haar man werd overvallen. Zij zou vervolgens in de auto gesprongen zijn en naar de zaak gereden zijn.

De juwelier is eerder overvallen, zo meldden de omstanders, in 2010. De daders werden toen verjaagd door de eigenaar, en vertrokken zonder buit. De eigenaar was lid van een schietvereniging geweest. Men wist niet of hij dat nog steeds was.

De juwelier had weinig juwelen in zijn winkel uitgestald, maar bewaarde de meeste kostbaarheden in het magazijn. Volgens buurtbewoners was de juwelier daarom goedkoop, en had de zaak veel klandizie. Er kon niet worden gepind door klanten, er was daarom contant geld aanwezig. Buurtbewoners op straat vertelden dat je niet zomaar de juwelierszaak binnenkomt. Wie door de eerste deur is, moet bellen voordat hij een tweede deur kan passeren.

De omstanders meldden dat ze eerder op de middag een auto bij een nabijgelegen speeltuintje hadden zien staan. Die auto werd na de overval weggesleept door de politie.

Vrijdagavond was de straat afgezet en stond voor de zaak een witte tent van de politie. Onderzoekers in witte pakken liepen af en aan. Ze aten ook friet ter plekke.

Later op de avond maakte de politie bekend dat het onderzoek zaterdag verder zal gaan.