Techsector nog onontdekt

„Theoretisch gezien zou het voor een belegger weinig verschil moeten maken om 10 aandelen van 10 euro te bezitten (met de mogelijkheid er een te verkopen) of 10 aandelen van 9 euro te bezitten en 10 euro dividend te ontvangen (met de mogelijkheid weer een aandeel te kopen). Toch hebben dividendaandelen het de laatste jaren relatief goed gedaan, onder andere omdat de rentes op (staats)obligaties historisch laag staan. Het is zelfs de vraag of dividendaandelen nu niet relatief duur zijn geworden. Het andere risico is dat als de rentes uiteindelijk weer stijgen, beleggers weer terugkeren naar obligaties, met een negatief effect op de koers. Uiteindelijk gaat het om totaal rendement. Speculatieve beleggers die nu in dividendaandelen willen beleggen kunnen kijken naar techaandelen; deze staan nog niet echt op de radar van dividendbeleggers, maar keren steeds vaker een (groeiend) dividend uit.”