Straffe jongens

De Vlaamse voorjaarsklassiekers vormen een waar volksfeest bij onze zuiderburen. Voor de echte wielerliefhebber zijn dat de momenten om de professionals live te zien koersen over kasseien en pittige klimmetjes, of om hen vanuit de luie stoel te volgen. Een Belgisch volksfeest is niet compleet zonder de heilige drie-eenheid: koers, friet en bier. Als je je werkelijk wilt verliezen in de koers, zorg dan voor een mooie selectie bieren. Het fijnst is natuurlijk die te drinken langs de koers. Maar wie thuis blijft, kan terecht bij bierenzo.nl.

Het Ronde van Vlaanderen-pakket bestaat uit twaalf verschillende bieren (twee stuks per soort) van ambachtelijke Vlaamse brouwers. Een verzameling bierklassiekers met tot de verbeelding sprekende namen als Brugse Zot Blond, St. Bernardus Abt en Delirium Tremens. Straffe jongens doorgaans, zoals de koersen zelf. De frieten moet u dan nog even zelf bakken of halen.

Martijn Boot