Shell is de koning

„De onbetwistbare koning van het dividend is Shell, dat vanaf de tweede wereldoorlog nog nooit het dividend heeft verlaagd. Daarmee is het bedrijf uniek. Hoewel het wat lastige kwartalen achter de rug heeft, verhoogde Shell onlangs het dividend met 4 procent. Daarmee toont het vertrouwen in de toekomstige winstgroei. De meeste grote geïntegreerde oliemaatschappijen blijven aantrekkelijk voor dividendinkomen. Grote tegenvaller is KPN, dat het slotdividend in 2012 passeerde en ook over 2013 niets uitkeerde. Het heeft voor 2014 weer dividend beloofd, maar gezien de structurele druk op de inkomsten moeten we daar niet te veel van verwachten. Neem dan verzekeraar Delta Lloyd, dat een aantrekkelijk dividendrendement heeft van 5,2 procent. De balans is sterk en ook op lange termijn blijft dit dividend houdbaar. Ook de uitgevers Wolters Kluwer en Elsevier keren een stabiel dividend uit.”