Schrijver Jan Terlouw lijstduwer in België

Jan Terlouw bij de Domkerk voor de herdenkingsbijeenkomst voor voormalig vicepremier en oud-minister van Staat Els Borst in februari.
Jan Terlouw bij de Domkerk voor de herdenkingsbijeenkomst voor voormalig vicepremier en oud-minister van Staat Els Borst in februari. Foto ANP / Martijn Beekman

Schrijver Jan Terlouw staat bij de Europese verkiezingen in mei als lijstduwer op de kieslijst van de Belgische Open VLD, de partij van de oud-premier van België Guy Verhofstadt. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt.

Met de keuze voor de Nederlandse kinderboekenschrijver en voormalig D66-politicus heeft de Open VLD een “echte Europese lijst” samengesteld, zo staat in een verklaring op de site.

In Europa is het niet jouw nationaliteit die van belang is, maar de politiek die je wil voeren. Terlouw brengt bakken ervaring mee uit Den Haag als voormalig partijleider, vicepremier en minister van Economie.

Open VLD en D66 hebben gemeen dat ze allebei behoren tot de de liberale ALDE-partij in het Europees Parlement. Die partij staat onder leiding van Verhofstadt.

    • Laura Klompenhouwer