Heerenveen buigt niet voor Vitesse, tegenslag voor NEC in Eredivisie

Alfred Finnbogason van sc Heerenveen viert de 1-1 gelijkmaker tegen Vitesse. Foto EPA / Joep Leenen

Vitesse heeft de laatste kans om zich nog te melden in de titelstrijd niet gegrepen. Na nederlagen tegen PSV en FC Groningen werden vandaag thuis tegen sc Heerenveen wederom geen drie punten gepakt. De wedstrijd in het Gelredome eindigde in 2-2, waardoor Vitesse in de Eredivisie blijft steken op de derde plaats. Heerenveen staat zesde.

Vitesse had bij een overwinning voorlopig naar de tweede plaats kunnen stijgen en krijgt bovendien volgende week koploper Ajax op bezoek. Aanvankelijk zag het er ook goed uit voor de Arnhemmers. Na een halfuur spelen zorgde Mike Havenaar voor de verdiende openingsgoal door een lage voorzet van Rochdi Achenteh binnen te tikken.

Weer tegenslag voor NEC

NEC heeft drie dagen na de verloren halve finale in het bekertoernooi ook in de competitie een domper te verwerken gekregen. De degradatiekandidaat verloor door een doelpunt diep in blessuretijd thuis met 2-1 van Heracles Almelo, dat door een rode kaart voor Mike te Wierik op dat moment nog maar met tien man speelde.

Roda JC kan morgen van de nederlaag van NEC profiteren. Als de Limburgers thuis winnen van nummer zestien RKC Waalwijk worden de Nijmegenaren naar de laatste plaats verdrongen.

Vitesse raakt de derde plaats in de stand vandaag mogelijk nog kwijt. FC Twente en Feyenoord kunnen de Arnhemse club passeren. (Novum)