In beeld

Nollywood, de Nigeriaanse filmindustrie

We kennen Hollywood en ook Bollywood (India), maar Nollywood bestaat ook. Het is de bijnaam van de Nigeriaanse filmindustrie, die één van de grootste filmindustrieën in de wereld is. De films die in Nigeria worden gemaakt worden geproduceerd in verschillende lokale talen of 'gewoon' het Engels. Nollywood trekt ook buiten Nigeria steeds meer publiek, vooral in de rest van Afrika. Reuters-fotograaf Akintunde Akinleye ging kijken op de sets van een aantal Nigeriaanse films en maakte een bijzondere reportage.
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye
Reuters / Akintunde Akinleye