Net op tijd

Foto AFP / Wakil Kohsar

Vier gewapende Talibaanstrijders hebben in de Afghaanse hoofdstad Kabul kantoren en een pension van een liefdadigheidsorganisatie aangevallen.

Op het moment van de aanval bevonden zich diverse medewerkers van de organisatie Roots of Peace in het pension, die ongeschonden zijn ontsnapt. Op de foto zie je ze schuilen. De Talibaanstrijders lieten een autobom ontploffen en openden het vuur met aanvalsgeweren. Het vuurgevecht met de politie duurde drie uur. Uiteindelijk werden alle vier de aanvallers gedood, zei minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ayub Salangi.

Roots of Peace richt zich op agrarische ontwikkeling en adviseert het Afghaanse ministerie van Landbouw. In aanloop naar de presidentsverkiezingen, die op 5 april plaatsvinden, hebben meer Talibaanaanvallen plaatsgevonden in Kabul.