Net gemist 29/3

Deze week: het prijswinnende interview met Ton Hooijmaijers en een filmpje vol reclameclichés Wat Deconstructed apple tart Tijd 10 minuten De nucleaire top in Den haag is voorbij. Waar ging het over? Over details, volgens Rob Wijnberg van De Correspondent, zoals de lunch die de wereldleiders kregen voorgeschoteld. Waar het niet over ging: dat juist

Deze week: het prijswinnende interview met Ton Hooijmaijers en een filmpje vol reclameclichés

Wat Deconstructed apple tart
Tijd 10 minuten
De nucleaire top in Den haag is voorbij. Waar ging het over? Over details, volgens Rob Wijnberg van De Correspondent, zoals de lunch die de wereldleiders kregen voorgeschoteld. Waar het niet over ging: dat juist de VS het budget voor hun eigen kernwapens hebben verhoogd.

Wat Een filmpje vol met reclameclichés
Tijd 3 minuten
Wat krijg je als je alle reclameclichés achter elkaar zet in één filmpje? Een boer met stro bij zijn tractor gevolgd door wolken, baby’s en in de verte starende mensen.

Wat Interview Ton Hooijmaijers
Tijd 15 minuten
Het interview met Oud VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers in NRC Handelsblad en nrc.next van december vorig jaar werd afgelopen week bekroond met de journalistieke prijs De Tegel.  Praatjesmaker en ritselaar Hooijmaijers zou vijf ton smeergeld aangenomen hebben. En, zo blijkt, daar ziet hij nog altijd geen kwaad in. Het interview is nu online terug te lezen.

Wat Dit is wie ik ben - en straks ben ik het vergeten
Tijd 50 minuten
Gerda Saunders was universiteitsbestuurder bij de opleiding gender studies aan de University of Utah. Nog voor ze 65 was, ging ze met pensioen. Niet omdat ze genoeg had verdiend of geleerd, maar omdat ze niet anders kon: Saunders dementeert. Bij Slate schrijft ze op hoe ze daarover (daardoor) denkt. Het resultaat is een zeldzaam en leesbaar inzicht in een dementerende geest.

    • Stijn Bronzwaer