Hop, van de duikplank

Kijken // Zaterdag Sterren Springen Aftellen: nog een week SBS 6, 20.00-21.30u.

Het is nogal een mensonvriendelijk format: BN’ers nagenoeg ongetraind van een tien meter hoge duikplank laten springen. Maar hé, Sterren Springen is wel leuk voor het hele gezin, en over die gebroken neus en gekneusde polsen doen we dan ook maar niet moeilijk. Anders valt er niets te nagelbijten op de bank. Onder anderen Peter Jan Rens, bokser Regilio Tuur (geen zwemdiploma) en Dave Roelvink - inderdaad, de zoon van - zijn dit seizoen in zwemkleding te zien/bewonderen. De opvallendste in het rijtje BN’ers is ongetwijfeld schaatser Koen Verwij. „Ik kreeg de uitnodiging en moest heel erg lachen. Ik dacht: waarom niet?” zegt hij aan de telefoon. Ja, er zitten risico’s aan verbonden. „Maar ik was toch niet van plan van een 10 meter hoge duikplank af op mijn buik te vallen ofzo.”

    • Romy van der Poel