FC Groningen boekt unieke zege in Eindhoven

FC Groningen heeft vanavond in de Eredivisie een einde gemaakt aan de reeks overwinningen van PSV. De Eindhovenaren, die de laatste acht wedstrijden op rij hadden gewonnen, gingen in eigen huis verrassend met 3-2 onderuit. Voor Groningen is het de eerste overwinning ooit in het Philips Stadion.

FC Groningen heeft vandaag in de Eredivisie een einde gemaakt aan de knappe reeks overwinningen van PSV. De Eindhovenaren, die de laatste acht wedstrijden op rij hadden gewonnen, gingen in eigen huis met 3-2 onderuit. Voor Groningen is het de eerste overwinning ooit in het Philips Stadion.

PSV, dat eerder dit seizoen ook al de uitwedstrijd tegen Groningen verloor, bewijst zichzelf een slechte dienst in de strijd om de tweede plaats. FC Twente en Feyenoord kunnen de Brabanders morgen van die positie verstoten.

Wedstrijd binnen enkele minuten gekanteld

De aantrekkelijke wedstrijd in Eindhoven werd al vroeg opengebroken door Memphis Depay, die profiteerde van een verdedigingsfout van Nick van der Velden. Tussen de achttiende en twintigste minuut kantelde de wedstrijd volledig. Filip Kostic stelde eerst Richairo Zivkovic in staat om te scoren en maakte er vervolgens zelf 1-2 van.

Een door Bryan Ruiz versierde en door Jürgen Locadia benutte penalty bracht PSV nog voor rust op gelijke hoogte, maar het lukte de thuisploeg niet om door te drukken. Uit een vrije trap maakte Tjaronn Chery er na ruim een uur spelen zelfs 2-3 van. PSV kwam nog wel een paar keer dicht in de buurt van de gelijkmaker, claimde tot twee keer toe een penalty, maar wist een nederlaag niet af te wenden.

Trainer Groningen weggestuurd

Voor PSV was het de eerste wedstrijd zonder de aan zijn rug geopereerde coach Philip Cocu. Hij wordt voorlopig vervangen door Ernest Faber. Zijn collega Erwin van de Looi zag het grootste deel van de wedstrijd vanaf de tribune. De trainer van Groningen werd wegens kritiek op de leiding al in de eerste helft weggestuurd. (Novum)