eredivisie FC Utrecht laat naast NAC: 2-2

Spelers van NAC vieren de openingstreffer van Danny Verbeek (rugnummer 15). FC Utrecht kwam tot twee keer terug van een achterstand. Foto ANP

NAC heeft vrijdagavond in het eigen Rat Verlegh Stadion in Breda met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht, nadat de thuisclub tot tweemaal toe op voorsprong kwam. Danny Verbeek leek op weg matchwinner te worden met zijn treffer een kwartier na rust, maar vijf minuten voor tijd maakte Utrecht-verdediger Dave Bulthuis gelijk. Rydell Poepon bracht NAC opnieuw op voorsprong, waarna Cedric van der Gun de stand weer gelijktrok in blessuretijd.

NAC deelt nu de tiende plek met Cambuur, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. FC Utrecht, dat de afgelopen zes wedstrijden maar één keer verloor, sluipt langzaam uit de gevarenzone. De ploeg van Jan Wouters heeft een gat van vijf punten met degradatiekandidaten RKC en NEC en van zeven punten met Roda JC. Roda staat laatste met 25 punten en speelt zondag thuis tegen RKC, dat een duel minder speelde en 27 punten heeft. NEC ontvangt Heracles. (NRC)