Een pijnlijke slag op het hockeyveld

Zijn boventanden zijn teruggezet, de kiezen zijn verloren. Rotterdamspeler Seve van Ass is helemaal klaar voor de topper tegen Amsterdam. Nu met bitje.

Ze werden samen landelijk nieuws in november: Rotterdamspeler Seve van Ass en Amsterdamspits Valentin Verga, wiens rondzwabberende stick de kaak van Van Ass brak, tien van zijn tanden en kiezen op het kunstgras liet stuiteren en een hockeybrede discussie over gebitsbescherming veroorzaakte. Zijn boventanden zijn teruggezet, de kiezen zijn verloren.

Morgen staan ze weer tegenover elkaar. Het klinkt Ajax-Feyenoordachtig, hockey-hooliganism voor hoogopgeleiden, maar de werkelijkheid is veel beschaafder. Als je de beelden van de klap ziet, valt vooral op hoe Verga dadelijk zijn stick op de grond laat vallen en zich over de kermende Van Ass ontfermt. Na het ongeluk heeft Verga elke dag gevraagd hoe het ging en hij is één keer op bezoek geweest. Overigens is het niet op alle fronten koek en ei: de verzekeraars van de spelers staan nog tegenover elkaar.

    • Arjen Fortuin