Draijer zorgt nu al voor rust in de tent bij Rabo

Het zal even wennen geweest zijn voor de Rabobank. Toen Wiebe Draijer, het gezicht van de Sociaal Economische Raad (SER), deze week naar voren werd geschoven als nieuwe topman, was er voor de verandering eens geen gedoe. De afgelopen maanden kwam Rabo alleen maar slecht in het nieuws. De voordracht van niet-bankier Draijer had zomaar voor nieuwe commotie kunnen zorgen. Als topman van Rabo ben je toch een beetje van het volk. Maar de komst van Draijer werd positief ontvangen. „Verrassend”, was de meest gehoorde reactie. Ook de lokale banken binnen de coöperatie toonden zich tevreden. Die waren blij dat er nu eindelijk iemand was die orde op zaken kon stellen. Dat kan Draijer zeker, als voormalig consultant deed hij niets anders. Een meesterzet dus van Rabo? Dat is nog afwachten. Draijer is een meester op het gebied van organisaties ‘fileren’. Misschien doet hij dat straks wel net iets té voortvarend voor de lokale banken.