De kas

„Er gaat voor vijftig dagen eten mee op expeditie. Alles in hapklare brokjes. Kaas, chocola, havermoutpap. Zo vet en zo calorierijk mogelijk. Om te overleven bij temperaturen van min vijftig heb je reserves nodig. Per dag verbruik je zesduizend calorieën. Dat krijg je er bijna niet aangegeten. Hier in Spitsbergen, waar ik nu zit, kun je prima rendierenvlees krijgen, eendenborst, vis natuurlijk. Zelfs walvis en zeehond. Dat is niet echt lekker. Heel vet. Daarom eten ijsberen zo graag zeehond. De helft van het jaar woon ik hoog in de bergen van Canada. Daar leef ik een kluizenaarsleven. Ik ski, ik fiets, ik geniet van de natuur. Daarnaast heb ik een appartementje in Amsterdam. In de stad doe ik wat ik in Canada nooit doe. Slenteren, naar de film, muziek luisteren, uit eten. Heel lekker én biologisch is het eten bij De Kas.”