Creatief niet zo sterk, wel commercieel

Jurian van der Meer

(42) was managing director van Endemol Games in Groot-Brittannië. Hij is per komende dinsdag commercieel directeur van Endemol Nederland.

1. Vanwaar deze stap?

We willen het traditionele tv-segment uitbouwen met games en andere crossmediale producten. Dat is een logische stap, omdat we al veel spel- en sportprogramma’s maken.

2. Kruiwagen?

Iedereen heeft hulp nodig bij zijn allereerste stap. Ik kwam aan een stage bij een reclamebureau via de vader van een dispuutsgenoot en ben er vijf jaar gebleven.

3. Eerste daad?

Ik heb een overleg gehouden met mijn nieuwe team van acht mensen waarbij iedereen moest zeggen wie hij is, wat niet goed gaat, waar hij trots op is en wat we nog niet doen, maar wel moeten doen.

4. Nest?

We hebben een familiebedrijf in de vertegenwoordiging van een aantal kledingmerken in de Benelux. Soms help ik ’s avonds nog. Van mijn ouders heb ik de doe-mentaliteit: geen mooie woorden, maar gewoon beginnen.

5. Studie?

Heao small business in Haarlem.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Grafisch ontwerper, animaties maken. Helaas heb ik het talent niet. Ik ben in de creatieve hoek gebleven, alleen aan de commerciële kant.

7. Wat wilt u later worden?

Meubelontwerper: in een eigen studio met vers hout timmeren. Hopelijk heb ik er ooit de tijd en middelen voor.

    • Michiel Dekker