Advocaat vertrekt aan einde van seizoen bij AZ

Advocaat presteert dit seizoen met AZ naar behoren: de Alkmaarders staan zevende in de competitie en hebben de kwartfinales van de Europa League gehaald. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Coach Dick Advocaat verlaat AZ aan het eind van dit seizoen. Dat heeft de Alkmaarse club vanmiddag gemeld. De trainer heeft zijn vertrek vanochtend aan de directie en spelersgroep meegedeeld.

Advocaat werd in oktober tot het eind van het seizoen aangesteld als trainer na het ontslag van Gertjan Verbeek. De mogelijkheid van een langer verblijf werd lange tijd echter nadrukkelijk opengehouden. Volgens de NOS heeft Advocaat besloten te vertrekken omdat hij niet de beschikking zou krijgen over een ruimer budget voor versterkingen en hij niet met dezelfde staf kon blijven werken.

De 66-jarige Advocaat staat dit seizoen voor de tweede maal aan het roer bij AZ. In 2008 trainde hij de club enkele maanden na het vertrek van Ronald Koeman. AZ doet het dit seizoen met de zevende plek in de Eredivisie naar behoren. Bovendien heeft de club de kwartfinale van de Europa League bereikt, waarin Benfica de tegenstander is. De Alkmaarders werden donderdag door Ajax uitgeschakeld in de halve finale van de KNVB Beker.

    • Pim van den Dool