Tejay van Garderen wint de zwaarste etappe in de Ronde van Catalonië

Tejay van Garderen heeft gisteren de koninginnenrit van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Amerikaan van BMC troefde in de bergetappe Romain Bardet af in de slotfase. Alberto Contador werd in de dichte mist in Setcases derde, voor Joaquim Rodríguez en Nairo Quintana. Tourwinnaar Chris Froome eindigde op plek zeven, kort achter Andrew Talansky. Froome plaatste in de slotfase nog een aanval, maar wist de anderen niet voor te blijven. Van Garderen ging er vervolgens met Bardet vandoor en wist de Fransman nipt voor te blijven. Van Garderen schuift een plek op in het klassement en staat nu derde. De Spanjaard Rodriguez van Katjoesja blijft met zeven seconden voorsprong op de Amerikaan de leider. Contador staat tweede, op vier seconden. (Novum)