Twee overvallers gedood tijdens schietpartij juwelier Deurne

De politie doet onderzoek bij een juwelier in Deurne, waar bij een overval de twee vermoeelijke overvallers om het leven zijn gekomen.
De politie doet onderzoek bij een juwelier in Deurne, waar bij een overval de twee vermoeelijke overvallers om het leven zijn gekomen. Foto ANP via GinoPress

Bij een schietpartij tijdens een roofoverval op een juwelier in het Brabantse Deurne zijn vanmiddag de twee vermoedelijke daders gedood. Een andere betrokkene raakte gewond, zo bevestigt de politie vanavond tegenover nrc.nl.

Omroep Brabant meldt op basis van verklaringen van buurtbewoners dat de vrouw van de juwelier vermoedelijk degene is die het vuur opende op de overvallers. De politie kan dit nog niet bevestigen.

De vrouw van de juwelier zou de overval thuis hebben gezien op bewakingsbeelden, waarna ze met de auto naar de winkel reed. Vervolgens zou de vrouw de twee daders hebben neergeschoten, aldus diverse buurtbewoners.

Schoten rond tien over half zes gelost’

Volgens getuigen zijn er rond tien over half zes schoten gelost bij juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne. Na de schietpartij is de eigenaar van de juwelierszaak volgens hen nog gesignaleerd, er wordt door de omroep gesuggereerd dat hij de gewonde persoon is, hij zou in zijn hand zijn geschoten en naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd tijdens de overval. De straat is door de politie afgezet en er is een tent opgezet. Er wordt momenteel onderzoek gedaan door de technische recherche, waarschijnlijk duurt dat nog de hele avond.

Twitter avatar EmileVaessen Emile Vaessen Er wordt volop onderzoek gedaan. Ook de gebruikelijke mannen in witten pakken zijn aanwezig. #ob http://t.co/sAiZfSJLWW

Politieagenten, ambulances en een traumahelikopter waren kort na het incident ter plaatse.

Twitter avatar brwfotografie BrandweerFotografie TP geweest bij overval juwelier in Deurne, er is geschoten, 3 slachtoffers. http://t.co/TZLnoP4uEV

Burgemeester ‘geschrokken’

De burgemeester van Deurne, Hilo Mak, reageert op de website van de gemeente vanavond geschrokken op het incident:

“Als burgemeester van Deurne ben ik geschrokken dat er binnen onze gemeente twee dodelijke slachtoffers te betreuren zijn bij een overval. [..] Ik sluit me graag aan bij een aantal reacties op sociale media om te wachten met het vormen van een oordeel, totdat politie en justitie hun werk hebben gedaan en precies duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld. Namens het gemeentebestuur wil ik mijn medeleven betuigen aan alle slachtoffers en betrokkenen van deze gebeurtenis.”

Juwelier eerder overvallen

Dezelfde juwelier is in 2010 ook overvallen. De eigenaar en zijn vrouw werden toen na sluitingstijd opgewacht door gewapende mannen, die zonder buit weer vertrokken. Deze juwelierszaak is niet zomaar door bezoekers te betreden, zo melden buurtbewoners. Er moet worden aangebeld, waarna ze via een sluis naar binnen worden gelaten door de eigenaar.

Het is in de laatste vijftien jaar vijf keer gebeurd dat er bij een overval op een juwelier doden vielen, zo blijkt uit een inventarisatie van de NOS.