Pension hulporganisatie in Kabul aangevallen door Talibaan

Buitenlanders die zijn geëvacueerd uit het pension in Kabul dat vanmiddag is bestormd door Talibaanstrijders zoeken dekking.
Buitenlanders die zijn geëvacueerd uit het pension in Kabul dat vanmiddag is bestormd door Talibaanstrijders zoeken dekking. Foto Reuters/Omar Sobhani

Vier gewapende Talibaanstrijders hebben vanmiddag in de Afghaanse hoofdstad Kabul enkele uren kantoren en een pension van een liefdadigheidsorganisatie bezet. Er ontstond een vuurgevecht tussen de aanvallers en agenten waarbij een kind is omgekomen, net als de vier daders. Dat meldt de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken Mohammed Ayub Salangi aan persbureau AP.

Op het moment van de aanval bevonden zich diverse medewerkers van de organisatie Roots of Peace in het pension, die ongeschonden zijn ontsnapt. De Talibaanstrijders lieten een autobom ontploffen en openden het vuur met aanvalsgeweren. Het vuurgevecht met de politie duurde drie uur.

Roots of Peace richt zich op agrarische ontwikkeling en adviseert het Afghaanse ministerie van Landbouw. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen, die op 5 april plaatsvinden, hebben meer Talibaanaanvallen plaatsgevonden in Kabul.

Negen doden bij aanval op hotel

Een aanval van de Talibaan op een luxehotel in de Afghaanse hoofdstad Kabul heeft ruim een week geleden aan negen bezoekers, onder wie vier buitenlanders, het leven gekost.

Alle slachtoffers werden in het restaurant van het Serena-hotel doodgeschoten. De buitenlandse slachtoffers waren twee mannen en twee vrouwen uit Canada, Nieuw-Zeeland, India en Pakistan. Onder de Afghaanse doden was een journalist van het persbureau AFP. In het hotel verbleven veel waarnemers voor de aanstaande presidentsverkiezingen.