NAC en Utrecht remiseren na spectaculair slot

Foto ANP/Toin Damen

NAC Breda en FC Utrecht hebben vanavond na een spectaculaire slotfase de punten gedeeld: 2-2. In de laatste vijf minuten werd liefst driemaal gescoord.

Vijf minuten voor tijd zorgde Utrechter Dave Bulthuis voor de 1-1. Twee minuten later zette Rydell Poepon NAC opnieuw op voorsprong, maar nog geen minuut later bracht Cedric van der Gun de bezoekers voor de tweede keer langszij.

Saaie eerste helft

De eerste helft had een ronduit lage amusementswaarde. Utrecht voetbalde iets makkelijker en kreeg een paar goede mogelijkheden. Juan Sebastián Agudelo faalde echter tweemaal.

NAC creëerde de eerste helft niets, maar kwam in de tweede helft beduidend beter voor de dag. Waar de bezoekers steeds stroperiger speelden, ging NAC juist veel soepeler spelen.

Een afgekeurde goal van Poepon in de 53e minuut vanwege buitenspel was al een teken aan de wand. Even later was het toch raak. De maker van het schitterende doelpunt was Danny Verbeek. De linkeraanvaller kreeg de bal van Kees Kwakman aangespeeld en kegelde de bal in de bovenhoek.

NAC had Utrecht voor het grijpen, maar verzuimde. De rekening daarvoor kreeg het in de slotfase gepresenteerd. De matig spelende Bulthuis tekende, tegen de verhouding in, voor de 1-1. Een minuut later was het alweer 2-1. Utrecht-doelman Robbin Ruiter liet een op het oog houdbare kopbal van Poepon door zijn vingers glippen.

Spannende slotfase

Zo saai als het eerste bedrijf was, zo spannend was de slotfase. Het was nog niet gedaan met de goals, want een minuut voor tijd bepaalde Van der Gun de eindstand op 2-2.

NAC verzuimde zich door de remise definitief uit de gevarenzone van de Eredivisie te spelen. De ploeg van coach Nebojsa Gudelj staat met 34 punten elfde. Nummer veertien Utrecht heeft er twee minder en staat vijf punten boven de streep. (Novum)