ME grijpt in bij voetbalgeweld Alkmaar

Voetbalsupporters van Ajax en AZ zijn gisteravond in Alkmaar slaags geraakt voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide clubs. Volgens de politie gingen zo’n zeventig mensen met elkaar op de vuist. De ME wist met een charge een einde te maken aan de ongeregeldheden, meldt persbureau Novum.

De supporters zochten elkaar op rond de Koelmalaan, niet ver van het AZ-stadion. Toen de politie ingreep, renden de onruststokers weg. Ze werden niet meer teruggevonden.

Er zijn geen meldingen van gewonden binnengekomen. Ook zijn er geen arrestaties verricht.

Ajax bereikt bekerfinale ten koste van AZ

Ajax plaatste zich gisteren voor de finale van de KNVB-beker. De ploeg van Frank de Boer versloeg AZ in Alkmaar met 1-0 door een rake vrije trap van Lasse Schöne.

De hectische wedstrijd stond in het teken van twee rode kaarten. Ajax-verdediger Joël Veltman krijg na 33 minuten zijn tweede gele kaart voorgehouden en moest vertrekken. Mattias Johansson zorgde er kort na rust met zijn tweede gele kaart voor dat ook AZ met tien man kwam te staan.