George R.R. Martin ‘breekt internet’ met teaserhoofdstuk uit ‘Game of Thrones’

Schrijver van 'Game of Thrones' George R.R. Martin.
Schrijver van 'Game of Thrones' George R.R. Martin. EPA/DAN PELED AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin gaf deze week op zijn blog een hoofdstuk vrij van een nieuw boek uit zijn populaire en verfilmde boekenreeks Game of Thrones. Er was zoveel interesse dat zijn blog crashte.

Na de eerste zinnen van dat hoofdstuk uit George R.R. Martins nieuwe boek The Winds of Winter, ‘Mercy’ genaamd, wil je ook verder lezer, schrijft The Independent:

“She woke with a gasp, not knowing who she was, or where. The smell of blood was heavy in her nostrils…or was that her nightmare, lingering? She had dreamed of wolves again, of running through some dark pine forest with a great pack at her hells, hard on the scent of prey.”

Inmiddels is het blog van de Game of Thrones-auteur weer bereikbaar en het hoofdstuk gewoon te lezen. In een blogpost, ‘I Broke the Internet’ genaamd, biedt hij zijn excuses aan voor het ongemak en biecht Martin op dat het ‘nieuwe hoofdstuk’ in feite een oud hoofdstuk betreft dat tot op heden alleen door zijn redacteuren is gelezen.

The Winds of Winter is het zesde boek in de reeks ‘A Song of Ice And Fire’. De eerste vijf delen zijn Game of Thrones (1996), A Clash of Kings (1998), A Storm of Swords (2000), A Feast for Crows (2005) and A Dance with Dragons (2011). De eerste aflevering van seizoen vier van de serie Game of Thrones is volgende week te zien op de Amerikaanse televisie.