De volgende halte van Obama: Rome

Foto Pablo Martinez Monsivais

Ook in Rome waren de veiligheidsmaatregelen strikt – en de media enthousiast. Een agent van de Amerikaanse Secret Service stond gistermiddag op zijn post in het Colosseum in Rome, tijdens een bezoek van president Barack Obama. Na zijn bezoeken aan Amsterdam en Brussel eerder deze week was Rome zijn volgende Europese bestemming. De Amerikaanse president was in Italië voor een langdurig gesprek met paus Franciscus, een diner met de Italiaanse president Napolitano en een ontmoeting met premier Matteo Renzi.

It’s amazing”, zei Obama over het Romeinse stadion volgens de Italiaanse krant La Repubblica. De krant tekende verder op dat de president het Colosseum „iets groter [...] dan een honkbalstadion” noemde en dat de president er een rondleiding van ongeveer een halfuur kreeg.

The Wall Street Journal meldde ook nog enkele presidentiële trivialiteiten: de paus kreeg van Obama een kistje met daarin fruit en plantenzaadjes, afkomstig uit de tuin van het Witte Huis. Het kistje was gemaakt van hout uit de kathedraal van Baltimore, naar verluidt het oudste hout in de Verenigde Staten.