Trainer van PSV laat tumor uit rug verwijderen

Phillip Cocu zit voorlopig niet op de bank bij PSV. De trainer werd gisteren geopereerd aan zijn rug en daarbij is een tumor verwijderd. Zeer waarschijnlijk gaat het om een goedaardige variant, meldt PSV op de clubsite.

De 43-jarige Cocu richt zich voorlopig volledig op zijn herstel. In de tussentijd neemt assistent Ernest Faber de taken waar. PSV speelt morgenavond een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De tumor bij Cocu werd ontdekt toen hij onlangs werd onderzocht naar aanleiding van rugklachten.

Volgens de club is de operatie succesvol verlopen. Onduidelijk is hoelang het herstel gaat duren. Vanmiddag zou technisch manager Marcel Brands op een persbijeenkomst meer tekst en uitleg geven. Cocu is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van PSV.

Na een zeer zwak begin is het elftal onder zijn leiding begonnen aan een indrukwekkende inhaalrace. Na acht overwinningen op rij is de club opgeklommen naar de tweede plaats in de eredivisie, zes punten achter koploper Ajax.

De trainer van PSV kreeg de afgelopen weken hulp van Guus Hiddink. De vanochtend aangestelde bondscoach van Oranje – per 1 augustus van dit jaar – gaf Cocu wekelijks advies. Hiddink zou in theorie op de bank van de Eindhovense club kunnen zitten, maar dat ligt niet voor de hand.