Wilders reageert op optreden premier Rutte in Jeugdjournaal: walgelijk!

Mark Rutte maakte vandaag plots z’n opwachting in het Jeugdjournaal. De premier vond een Marokkaans meisje dat aangaf te vrezen dat Geert Wilders haar het land uitzet “aangrijpend”. En dus suste hij de boel, blijkbaar tot grote ergernis van de PVV-leider.

Mark Rutte maakte vandaag plots z’n opwachting in het Jeugdjournaal. De premier vond een Marokkaans meisje dat aangaf te vrezen dat Geert Wilders haar het land uitzet “aangrijpend”. En dus suste hij de boel, blijkbaar tot grote ergernis van de PVV-leider.

“Dat gaan we niet doen”, zei Rutte op de vraag of kinderen uitgezet zouden worden. “Die angst hoeven kinderen niet te hebben. Nooit.” Hind, het meisje dat gisteren haar bezorgdheid uitte, was boos om de uitspraken van Wilders vorige week na de gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens Rutte nergens voor nodig:

“Ik wil echt duidelijk maken dat dat in dit land niet kan. Iedereen wordt, in gelijke gevallen, gelijk behandeld. Discriminatie op basis van geloof en seksuele geaardheid, dat zullen we nooit accepteren. Discriminatie is heel dom, en als het aantoonbaar is, dan is de kans heel groot dat de rechter tot een veroordeling komt. Maar nu wil ik vooral zeggen: geen angst. Geen angst om het land uitgezet te worden.”

En Geert Wilders dan?

Tsja, die vindt de premier “niet zo héél interessant” en over hem wilde hij het dan ook helemaal niet hebben tegen de kids thuis. Mooi gebaar van de premier. Maar ja, niet iedereen ziet dat zo natuurlijk.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Walgelijk dat Rutte politiek bedrijft over de rug van kinderen!

Anderhalf jaar geleden stonden Rutte en Wilders - geflankeerd door andere lijsttrekkers - nog gebroederlijk naast elkaar in het Jeugdjournaal tijdens een speciale verkiezingsuitzending voor de kids. Vanuit andere collegiale hoeken kon Rutte voor zijn optreden vanavond op meer goedkeuring rekenen:

Twitter avatar APechtold Alexander Pechtold Hulde voor @MinPres bij @jeugdjournaal