Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Niki Terpstra laat in Dwars door Vlaanderen grote namen achter zich

Niki Terpstra heeft gisteren voor de tweede keer in zijn carrière Dwars door Vlaanderen gewonnen. De 29-jarige renner demarreerde op een kleine dertig kilometer van de finish en bleef in zijn eentje knap overeind. Terpstra won de Belgische semiklassieker eerder in 2012. De Noord-Hollander greep de Paterberg op zo’n dertig kilometer van de finish aan om te demarreren. Stijn Devolder, Gert Steegmans, Nicki Sørensen en Alejandro Valverde zetten de achtervolging op Terpstra in. Het viertal naderde Terpstra tot op twaalf seconden, maar de Nederlander bleef iedereen voor. Op twintig seconden won Farrar de sprint van het peloton dat het viertal had ingehaald. De komende tien dagen staan de E3 Prijs, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne en de Ronde van Vlaanderen op het programma. (Novum)