Paagman neemt Haagse vestiging Polare over

Paagman hoopt vanaf volgende week klanten te bedienen

De Haagse boekondernemers Nadine en Fabian Paagman hebben afgelopen dinsdag met een curator een overeenkomst gesloten over de overname van de Haagse vestiging van de failliete Polare-boekhandelketen.

Dat valt te lezen in een door Paagman verstuurd persbericht.

De Haagse vestiging van Polare in de Spuistraat is momenteel gesloten. Volgens operationeel directeur Nadine Paagman wordt er hard gewerkt om de zaak zo snel mogelijk voor het publiek te openen:

“Op dit moment wordt er keihard gewerkt aan het zo snel mogelijk gereed krijgen van de winkel om de deuren te kunnen heropenen. Van een nieuwe naam op de gevel tot en met het aansluiten van automatisering en het weer op niveau krijgen van de voorraad: alles is erop gericht om zo snel mogelijk de winkel te heropenen. We rekenen erop dat dit volgende week moet gaan lukken.”

De voormalig Polare-winkel is gevestigd aan de Spuistraat 21, waar al tientallen jaren één van de eerste vestigingen van De Slegte –specialist in tweedehandsboeken – gevestigd was. Na heropening van de winkel zal dit bedrijfsonderdeel worden geïntegreerd in het winkelconcept van Paagman en onderdeel blijven van de winkel.

Bij de heropening van de winkel, die gepland staat voor volgende week, zullen de voormalige namen Polare, Verwijs, Selexyz en De Slegte niet langer zichtbaar zijn en prijkt de naam ‘Paagman’ boven de entree.

Dankzij de overname van de Haagse vestiging van het failliete Polare (voorheen Selexyz, Verwijs en De Slegte), blijven minimaal 10 van de 25 door het Polare-faillisement  verdwenen arbeidsplaatsen behouden. Mogelijk zal dit aantal de komende dagen nog toenemen, gesprekken zijn hierover nog gaande. Bij Paagman zijn momenteel circa 90 medewerkers werkzaam.

    • Sebastiaan Kort