Iedereen spant tegen je samen

Spelen // Game Luftrausers Vlambeer Voor: PlayStation 3, PlayStation Vita, Linux, OS X, Windows, € 8,99 5

Waarom weet niemand precies, maar zodra je in dit arcadevliegspel opstijgt lijkt het alsof alle vliegtuigen en boten ter wereld tegen je samenspannen. Dat je het uiteindelijk aflegt staat vast, maar voor zo lang het duurt – meestal vrij kort – vlieg je als de Rode Baron sierlijk tussen de kogels en vijanden door, terwijl je zo veel mogelijk schade aanricht. Luftrausers is een luchtgevecht zoals een tienjarige het zich voorstelt, met totale minachting voor de wetten van de zwaartekracht, laserstralen, zeppelins en vliegtuigen die zijn gemaakt van een atoombom. Kenmerkend voor studio Vlambeer uit Utrecht: al die kolder wekt de indruk dat de spelelementen nonchalant, haast willekeurig bij elkaar zijn gegooid, terwijl juist over alles erg goed is nagedacht. Een uitmuntend spel dat geschikt is voor korte sessies, die vanzelf veranderen in lange sessies.

    • Stefan Keerssemeeckers