‘Aanslag Côte d’Azur verijdeld’

De Franse politie zegt een aanslag van een oud-Syriëstrijder te hebben verijdeld. Volgens politiebronnen wilde een 23-jarige man met 900 gram acetonperoxide een bomaanslag plegen aan de Côte d’Azur. Op 17 februari troffen speurders het materiaal aan in de woning van de verdachte Ibrahim B. in Mandelieu-La-Napoule, bij Cannes. De verdachte was enkele dagen eerder gearresteerd. Volgens Franse media had de man zich sinds 2012 anderhalf jaar opgehouden in Syrië, waar hij waarschijnlijk vocht aan de zijde van de de aan Al-Qaeda gelieerde groep al-Nusra. Griekse autoriteiten waarschuwden Frankrijk over de terugkeer van Ibrahim B. Hij maakt deel uit van de zogeheten Cannes-Torcy-cel, die als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Torcy is een voorstad van Parijs. Daar had de politie, na een granaataanslag op een joodse kruidenier in een andere Parijse voorstad in 2012, een grote hoeveelheid explosief materiaal gevonden. Zo’n 20 leden van de terreurcel zijn sindsdien opgepakt. (AFP)