In beeld

De beelden die Ron Mueck maakt zijn echter dan echt

Madame Tussauds is er niks bij. De Australische kunstenaar Ron Mueck gebruikt siliconen om onwaarschijnlijk realistische beelden te maken. Vaak op enorme schaal. Hij begon al in 1996 met een hyperrealistische baby en een dode, oude man. Sindsdien passeerden allerlei mensen – dik, oud, gewond, vaak naakt – de revue in zijn werk. Op dit moment is zijn werk te bezichtigen in het Museum voor Moderne Kunst in Rio de Janeiro, Brazilië.
'Still Life'
AFP / Yasuyoshi Chiba
'Man in a Boat'
AFP / Yasuyoshi Chiba
'Couple under an Umbrella'
AFP / Yasuyoshi Chiba
'Woman with Sticks'
AFP / Yasuyoshi Chiba
'Drift'
AFP / Yasuyoshi Chiba
'Mask II'
AFP / Yasuyoshi Chiba
'Young Couple'
AP / Felipe Dana
'Woman with Shopping'
AP / Felipe Dana
'Youth'
AP / Felipe Dana