Concurrentiewaakhond akkoord met overname Eyeworks door Warner

Directeur Reinout Oerlemans bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Eyeworks in september vorig jaar. ANP / Lex van Lieshout

Niets lijkt doorgang van de overname van Eyeworks door Time Warner nog in de weg te staan. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) geeft groen licht aan het Amerikaanse mediabedrijf om alle vijftien vestigingen van het bedrijf van Reinout Oerlemans buiten de VS over te nemen.

De overname van de Nederlandse tv-producent door Time Warner kwam vorige maand rond. Eyeworks USA blijft wel zelfstandig en in handen van Oerlemans. De Amerikaanse tak gaat een distributieovereenkomst aan met Warner Bros. ACM, dat vorig jaar ontstond uit een fusie van de Consumentenautoriteit, de OPTA en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), stelt dat voldoende concurrentie overblijft op de entertainmentmarkt.

“De twee partijen hebben weinig overlap op de Nederlandse markt: de een richt zich voornamelijk op tv-producties, de ander met name op film. Daarnaast blijven er in Nederland voldoende andere partijen over die actief zijn met productiewerk voor televisie.” - Murco Mijnlieff, persvoorlichter Concurrentie & marktwerking, ACM.

Reinout Oerlemans stapt op als CEO van de Eyeworks Groep, die hij ruim twaalf jaar geleden mede oprichtte. Naar verluidt betaalt Time Warner 200 miljoen euro voor het bedrijf.

    • Jules Seegers