Alweer een krachtscherf

Een superheld die door luchtroosters vliegt, dat wordt soms een beetje saai // Of de lucht in met een vliegtuig terwijl de hele wereld achter je aan zit

Spelen // Game Infamous: Second Son Sucker Punch ProductionsVoor: PlayStation 4, € 64,99 3

Superheld Delsin is een ‘conduit’ die elementen uit zijn omgeving opzuigt en als wapen gebruikt. Rook laat hem door luchtroosters vliegen, neon geeft hem supersnelheid; er zijn meer krachten te veroveren door andere conduits te vangen en hen de hand te schudden. Delsins strijd tegen een vrouwelijke superboef speelt zich af in een schitterend vormgegeven replica van Seattle, dat voor het eerst overtuigend de rekenkracht van de PlayStation 4 demonstreert. Maar de schitterende lichteffecten en goed geacteerde tussenscènes kunnen niet verbloemen dat de stad gevuld is met ongeïnspireerde opdrachten. Omgevingen zijn lang niet zo interactief als ze eruitzien en de diverse bonusmissies veranderen al snel in een soort checklijst: weer krachtscherven vinden, weer een basis uitschakelen, weer een aantal graffititags zetten. Ondanks alle technische vooruitgang staat Second Son nog met één been in het verleden.

    • Harry Hol