Facebooksite presenteert elke week een nieuw dilemma

Denk hier maar eens over na (kiezen is verplicht!): je hebt een kalkoenlel, óf je mag je alleen nog wassen met knakworstensap. Echte fans herkennen zo’n vraagstuk waarschijnlijk meteen: het is er eentje van ‘Dilemma op Dinsdag’. Wekelijks vuurt deze Facebooksite dit soort kwesties op je af – op dinsdag, dus.

‘Dilemma op Dinsdag’ was kortgeleden jarig en werd één jaar. De site heeft inmiddels bijna 40.000 likes, en onder de dilemma’s staan vaak honderden reacties van mensen die hun keuze afwegen. Marloes Toonen (27) is één van de bedenkers. „We zijn een groepje van zes, allemaal familie of aanhang. Op saaie familiefeestjes bedachten we vroeger altijd dilemma’s voor elkaar, om de tijd door te komen.” Voor een handjevol vrienden begonnen ze de site. „Nu gaat het heel hard. Daar schrokken we best van.”

Eén keer in de paar weken gaan ze bij elkaar zitten om een rijtje dilemma’s te maken. Toonen: „Het belangrijkste is dan dat wij het niet allemaal eens zijn. Je moet er wel lekker over kunnen discussiëren.”

Kalkoenlel of knakworstensap is een favoriet. Toonen koos – na lang twijfelen – voor de kalkoenlel. „Hygiëne boven uiterlijk. Kan ik altijd nog een coltrui aan.” De dilemma’s zijn te zien op Facebook (via nrch.nl/3cvc), of op dilemmaopdinsdag.nl.

    • Geertje Tuenter