Verslavend rekenspel

Spelen // App Lekker rekenen Threes Android, iPhone, iPad 4

Het duurt misschien even om het onder de knie te krijgen, maar daarna is het vlotte rekenspelletje Threes onwijs verslavend. De app was al eerder beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar is nu ook voor Android verkrijgbaar. In Threes moeten gebruikers steentjes met een beginwaarde van 1, 2 of 3 optellen, waarbij een veelvoud van 3 ontstaat. Dit doet de speler door ze over een speelveld met zestien vlakken te schuiven.

Kunnen ze opgeteld worden? Dan smelten ze samen en ontstaat er ruimte op het speelveld. Om het spel wat moeilijker te maken, komen er bij elke verschuiving meer steentjes voorbij. Als er niets meer geschoven kan worden, is het spel voorbij. Hoe meer steentjes weg zijn, hoe meer punten de gebruikers hebben verdiend. Voor 1,43 euro heeft de gebruiker het spelletje binnen. Wie geen geld wil uitgeven, kan beter terecht bij gratis varianten als Eights of Fives.