In beeld

Straatkunstenaars uit de hele wereld verfraaien Athene

Griekenland heeft straatkunstenaars uit de hele wereld aangetrokken om Athene op te sieren. Verschillende bedrijven hebben deze kunstenaars de opdracht gegeven gebouwen op verschillende plekken in Athene te gebruiken voor hun kunst. Er is hier veel ruimte voor in Athene, bovendien is de Griekse anti-graffitiwet behoorlijk soepel, veel is toegestaan voor straatkunstenaars. Veel van de kunst staat symbool voor de demonstraties die in de stad hebben plaatsgevonden tegen de Griekse overheid die vele miljoenen heeft bezuinigd om de jarenlange recessie aan te pakken.
Straatkunstenaar iNO heeft een gashouder beschilderd. Rond dit pand, in het centrum van Athene, is een openbare expositie gecreëerd.
AP / Dimitri Messinis
Een muurtekening van kunstenaar Pavlos Tsakonas in Athene.
AP / Dimitri Messinis
Een olijfoliefabriek is in opdracht gedecoreerd, onbekend is door wie.
AP/Dimitri Messinis
Een bus passeert werk van een straatartiest genaamd iNO in het centrum van Athene. Het is een afbeelding van een man in pak met de helm van een spartaanse strijder. Het lijkt een sneer naar de autoriteiten van een land dat in een diepe recessie is beland, waarvan de economie met een kwart is gekrompen.
AP/Dimitri Messinis
Ander werk van kunstenaar iNO in centraal-Athene.
AP / Dimitri Messinis
Werk van de 27-jarige straatartiest Fikos, die zich naar eigen zeggen heeft laten beïnvloeden door Byzantijnse kunst, in het Kolonosdisctrict in Athene.
AP / Dimitri Messinis
Het uitzicht vanaf een dakterras op werk van kunstenaar Zap 51.
AP / Dimitri Messinis
De Grieks-Franse kunstenaar Cacao Rocks in Athene aan het werk met een verlengde roller.
AP / Dimitri Messinis
De in Londen gestationeerde artiest Alex Martinez maakte deze tropische muurschildering.
AP / Dimitri Messinis
Meer werk van iNO, genaamd 'Access Control'.
AP / Dimitri Messinis
Een dakloze man slaapt voor een kunstwerk van Sonke, die in Athene, Parijs en Berlijn werkt als kunstdocent.
AP / Dimitri Messinis
In het Exarchiadistrict van Athene zijn de Daltons uit de Lucky Luke-strips afgebeeld, in een tekening die een protest vormt tegen de strenge bezuinigingen die de Griekse overheid heeft uitgevoerd.
AP / Dimitri Messinis
Dit werk heet 'slaap', is gemaakt door artiest SMTS en wordt omringd door graffitiwerk. Deze muur staat in het Earchiadistrict van Athene, en deze buurt staat bekend om de vele straatkunst en is een plek waar veel anti-overheidsprotesten hebben plaatsgevonden. Veel anarchisten wonen hier in de buurt.
AP / Dimitri Messinis
Een van origine Indonesische kunstenaar maakte dit werk: 'Athene Brandt', en is geschilderd op een pand waar eerder een brand heeft gewoed.
AP / Dimitri Messinis