Nederlands elftal in donkerblauw uitshirt met oranje leeuw naar Brazilië

Het nieuwe uittenue van Oranje foto ANP

Het uitshirt dat het Nederlands elftal draagt tijdens het WK in Brazilië is donkerblauw. Kledingsponsor Nike heeft dat vandaag bekendgemaakt. Net als bij het eerder gepresenteerde thuisshirt prijkt links op de borst een leeuw. Waar die op het thuisshirt wit is, is die op het uitshirt oranje.

Het shirt heeft een felblauwe kleur bij de hals en wordt in een geblokt patroon naar beneden steeds donkerder. Ook het broekje en de sokken zijn blauw. Volgens de ontwerpers symboliseert al dit blauw „het belang van water” in Nederland. Daarnaast verwijst de kleur naar de koninklijke vlag, die oranje is met een Nassaublauw kruis.

Jean-Paul Boëtius, Davy Klaassen en Joël Veltman lieten alvast weten tevreden te zijn over het uitshirt. De drie recente debutanten zijn allemaal dezelfde mening toegedaan: heel mooi. „Het is een beetje ouderwets, daar houd ik wel van”, vindt Ajacied Klaassen. Zijn teamgenoot Veltman vindt simpele shirts ook mooi. „Ik houd van basic. Nike-teken, leeuw erop en een paar mooie details. Ik vind hem prachtig.”

Feyenoorder Boëtius merkt op dat het shirt goed zit. Hij stelt er verder geen al te hoge eisen aan. „Als mijn naam maar op de achterkant staat en het juiste nummer er op staat”, lacht hij. Het trio is het er over eens dat het een bijzondere periode is om voor Oranje uit te komen. „Je komt voor je land uit wat natuurlijk een hele eer is”, weet Veltman. Boëtius voelde ‘een ander soort spanning’. „Dat kan komen omdat het de eerste keer was”, denkt hij terug aan zijn debuut tegen Frankrijk. (Novum)