Maffioso zonder pasta

Zien // Twitter Filmmaker Chris Fondulas, @chris_fondulas

Wat als Tony Soprano geen psychiater had bezocht, maar een diëtist? Dan zou The Sopranos erg hebben geleken op The Curse of Don Scarducci. Deze korte film sprokkelt nu de laatste dollars binnen op het crowdfundplatform Kickstarter. Don Sarducci, een keiharde maffioso die worstelt met een plotselinge glutenallergie, is bedacht door filmmaker Chris Fondulas. Hij kreeg het idee toen zijn vrouw glutenintolerantie bleek te hebben. Het veranderde hun leven drastisch: zij mocht geen producten met tarwe, rogge, gerst of haver meer eten. Dus hij ook niet. Hoe zou het leven van een keiharde Italiaanse crimineel worden beïnvloed als hij geen pasta en cannoli meer zou kunnen eten? Wie het antwoord wil weten moet het Twitteraccount van Fondulas scherp in de gaten houden.

    • Hans Klis