Kunst markt

None

Wat Een tweedelige japon met floraal motief van Studio Fong Leng uit de jaren zeventig. Beide maat M en afkomstig uit een particuliere collectie. Op maandag 31 maart te koop op een veiling bij AAG in Amsterdam. Richtprijs 500-800 euro. Zie voor de kijkdagen en de online catalogus: veilinghuisaag.com

Bijzonderheid Modeontwerpster en kunstenares Fong Leng opende in de jaren zeventig een boetiek in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Met haar eigenzinnige creaties en wervelende modeshows trok zij een kleurrijke cliëntèle. Haar bekendste klant was Mathilde Willink (1938-1977), de echtgenote van schilder Carel Willink.

Goede koop?Ferry van der Nat, uitbater van kledingwinkel Kabinet in Amsterdam en verzamelaar van vintage kleding: „Dit is zeker een collectable ensemble, maar wel pittig aan de prijs. Als het nou zijde was, maar het is van polyester. Komt het van een Rotterdamse verzamelaar? Fong Leng had daar veel fans, haar uitbundige stijl heeft iets heel Rotterdams.”