‘How to Poo on a Date’ wint prijs voor gekste boektitel van het jaar

Het boek How to Poo on a Date heeft de ‘Diagram Prize for Oddest Book Title of the Year’ gewonnen, meldt het Britse boekenvakblad en organisator The Bookseller. De publieksprijs voor de gekste boektitel van het afgelopen jaar werd voor de 36ste keer uitgereikt. Het zelfhulp-, dateboek How to Poo on a Date: The Lovers’

Het boek How to Poo on a Date heeft de ‘Diagram Prize for Oddest Book Title of the Year’ gewonnen, meldt het Britse boekenvakblad en organisator The Bookseller. De publieksprijs voor de gekste boektitel van het afgelopen jaar werd voor de 36ste keer uitgereikt.

Het zelfhulp-, dateboek How to Poo on a Date: The Lovers’ Guide to Toilet Etiquette, uitgegeven door Prion Press, kreeg zo’n dertig procent van de 1500 stemmen. Gedeeld tweede werden Are Trout South African? en The Origin of Feces. Beide boeken kregen drieëntwintig procent van de stemmen.

Ook genomineerd waren Working Class Cats: The Bodega Cats of New York City, Pie-ography: Where Pie Meets Biography en How to Pray When You’re Pissed at God.

De Diagram Prize for Oddest Book Title of the Year werd in 1978, na het zien van een opmerkelijke boektitel, in het leven geroepen door Trevor Boundford en Bruce Robertson op de Frankfurter Buchmesse. De winnaar krijgt een fles wijn.

    • Roderick Nieuwenhuis