Helder blijft bij de PVV - Wilders: fractie eendrachtig verder

PVV-Kamerlid Lilian Helder in de Kamer.
PVV-Kamerlid Lilian Helder in de Kamer. Foto ANP / Martijn Beekman

Kamerlid Lilian Helder blijft achter Geert Wilders staan. De PVV-leider laat via Twitter weten dat het gesprek met zijn fractiegenoot ‘positief’ is verlopen. “Fractie eendrachtig verder”, schrijft hij. Helder heeft het bericht van de PVV-leider geretweet.

Twitter avatar geertwilderspvv Geert Wilders Gesprek met collega Helder positief verlopen. Fractie eendrachtig verder!

Na de uitspraak van Wilders over ‘minder Marokkanen’ was het onduidelijk of Helder nog langer in de PVV-fractie in de Tweede Kamer zou blijven. Zo was gisteren niet aanwezig bij de fractievergadering. De tweet die ze vervolgens stuurde liet ruimte voor verschillende uitkomsten.

Twitter avatar lilianhelderpvv Lilian Helder (PVV) Ben niet opgestapt maar met Geert in gesprek, heb er alle vertrouwen in

Wilders liet vervolgens weten ook ‘vertrouwen’ te hebben in het gesprek. Hij wilde echter niets kwijt over de inhoud. De andere tien PVV-Kamerleden bleven na de fractievergadering wel achter hun leider staan. “We gaan met zijn allen door aan het project dat we met elkaar zijn begonnen en ik ben daar heel blij mee”, zei Wilders na afloop van de bijeenkomst.

De PVV verkeerde in crisis sinds Wilders’ omstreden uitspraken. Afgelopen week stapten tal van PVV’ers op, onder wie de Kamerleden Roland van Vliet, Joram van Klaveren en Europarlementariër Laurence Stassen.