Verkeersexamen via de app

De verkeersexamens voor basisschoolleerlingen komen er weer aan. In april en mei springen kinderen op de fiets om te bewijzen dat zij zich in het verkeer kunnen redden. Om hen voor te bereiden op het landelijke theoretische examen (10 april) lanceerde Veilig Verkeer Nederland het VVN Praktisch Verkeersexamen voor Android- en iOS-apparaten. De app bestaat uit drie delen: een theoretisch oefenexamen, een fietschecklijst en een routeplanner om de bijbehorende verkeerssituaties te oefenen.

VVN Verkeersexamen is gemaakt voor kinderen. Dat is te zien aan de vrolijke en gebruiksvriendelijke interface. Maar de app heeft ook minpunten. Zo komt het geregeld voor dat het scherm vastloopt bij het kiezen van menumogelijkheden. Dat is storend, en hopelijk wordt dat in de volgende update verholpen. Daarentegen is de app zeker aan te raden voor kinderen die op 10 april het examen moeten afleggen.