Robin Thicke, Quincy Jones en Chic ft. Nile Rodgers naar North Sea Jazz

Zanger Robin Thicke zal zijn opwachting maken tijdens North Sea Jazz in het Rotterdamse Ahoy. De ‘Blurred Lines’-zanger is een van de nieuwe namen die de organisatie vandaag heeft bekendgemaakt. Ook Chic featuring Nile Rodgers maken hun opwachting op het festival, dat plaatsvindt van 11 tot en met 13 juli.

Robin Thicke tijdens een concert in New York begin deze maand.
Robin Thicke tijdens een concert in New York begin deze maand. Foto AP/ Charles Sykes

Zanger Robin Thicke zal zijn opwachting maken tijdens North Sea Jazz in het Rotterdamse Ahoy. De ‘Blurred Lines’-zanger is een van de nieuwe namen die de organisatie vandaag heeft bekendgemaakt. Ook Chic featuring Nile Rodgers maken hun opwachting op het festival, dat plaatsvindt van 11 tot en met 13 juli.

Ook Quincy Jones zal in Rotterdam aanwezig zijn, maar hij vervult een speciale rol. Hij zal zijn protegés Nikki Yanofsky, Alfredo Rodriguez en Andreas Varady aan het publiek presenteren. Daarnaast zal de Big Band van het Metropole Orkest muziek van de legende spelen.

Twitter avatar northseajazz North Sea Jazz Nieuwe namen voor #NSJ14. O.a. Robin Thicke, Quincy Jones, Chic ft.Nile Rodgers en meer: http://t.co/S4Kxz6ZvSW

Andere jazznamen die zullen optreden op het festival: Mehliana ft. Brad Mehldau & Mark Giuliana, Sons of Kemet, Kenny Garrett Quartet, Dirty Loops, Darcy James Argue Secret Society en John Scofield Uberjam.

Verder: Booker T Jones, Benjamin Clementine, Buika, Electro DeLuxe, Allen Stone en Neneh Cherry & RocketNumberNine.

Eerder werden al onder anderen Pharrell Williams, Outkast en Joss Stone aangekondigd. Alle namen tot nu toe vind je hier. Het festival heeft eind april de definitieve line-up rond.

    • Frank Huiskamp