Opinie

    • Ik

Ritueel

Een pot met verse koffie rechts, een brandende kaars links, een leeg beeldscherm voor me. In mijn hoofd brokstukken van weer een preek voor de zondag. En ik weet zeker: Aan het einde van de dag is de thermoskan leeg, de kaars gedoofd en ratelt de printer er een bemoedigend woord uit. Zo zou het

Een pot met verse koffie rechts, een brandende kaars links, een leeg beeldscherm voor me. In mijn hoofd brokstukken van weer een preek voor de zondag. En ik weet zeker: Aan het einde van de dag is de thermoskan leeg, de kaars gedoofd en ratelt de printer er een bemoedigend woord uit. Zo zou het ook vandaag moeten zijn. Maar het beeldscherm blijft leeg…. Misschien moeten we zondag maar alvast luisteren naar de Matthäus Passion, zoekend naar het verschil in toonsoort tussen het ‘meer en minder’ van een politicus en het ‘kruisig Hem’ uit het meesterwerk van Bach. Om uiteindelijk het ‘Erbarme dich’ over de stad en het land te laten neerdalen.

Pastor Rob Lijesen

    • Ik