Hertelling Noordwijk, Heerlen

Op verzoek van het lokale CDA zijn in Noordwijk de stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen vandaag opnieuw geteld. De partij kwam één stem tekort voor een restzetel. Die ging nu naar lokale partij Puur Noordwijk, die op acht zetels kwam, één zetel winst. Het CDA verloor juist een zetel in de raad en ging van vier naar drie.„Voor ons maakt het een groot verschil, en ook voor de coalitievorming is het bepalend of wij met vier tegenover zeven zetels van Puur Noordwijk komen, of met drie tegenover hun acht zetels”, aldus Jan de Ridder van de lokale CDA. Puur Noordwijk, CDA en VVD vormen nu de coalitie. Ook Heerlen gaat hertellen, besloot de gemeenteraad gisteravond. De nummers twee en drie van de lijst van de VVD kregen evenveel voorkeurstemmen. Omdat de partij maar twee zetels behaalde, bepaalt het lot dan welke kandidaat in de raad komt. Om dat te voorkomen is het beter de stemmen eerst nog opnieuw te tellen, vindt de raad. (NRC)