Punk is niet dood!

Raggende gitaren en een haastige rockabillydrummer op de cd van Traumahelikopter // Zwoele pop van Melanie De Biasio // En storm in de muziek van The War On Drugs

Luisteren // POP Traumahelikopter I Don’t Understand Them At All 4

Luisterend naar I Don’t Understand Them At All, de tweede cd van het Groningse trio Traumahelikopter, kun je niet anders dan concluderen dat punk niet dood is, dat een basgitaar niet onmisbaar is en dat melodie en razende energie prima samengaan. In Traumahelikopter hoor je twee raggende gitaren en een rockabilly-drummer die haast heeft om het eind van het nummer te halen. Voorman Mark Lada weerstaat de in het punkgenre veel voorkomende schreeuwzang; hij zingt snel maar verstaanbaar, zijn prettige, licht verongelijkte stem gaat vaak gelijk op met de melodische loopjes op zijn gitaar. Zijn manier van zingen doet denken aan de opgewonden melodieuze stijl van de aloude Britse band The Buzzcocks, die lang geleden dit wiel al uitvond. I Don’t Understand Them At All klinkt soms wat morsig, niet alle instrumentaties zijn even grondig uitgewerkt, maar door die dikke laag roest en gruis breekt allengs een onweerstaanbare hoeveelheid bravoure en wendbare melodie door.

    • Hester Carvalho