‘Ik ben soms bang van je en hoe je soms uitvalt’, sms’te Pistorius’ vriendin Reeve

Uit sms’jes en emails van de van moord verdachte Zuid-Afrikaanse paralympisch kampioen Oscar Pistorius en zijn vriendin Reeve Steenkamp blijkt dat het paar een bij tijd en wijlen gespannen relatie had. De jaloerse Pistorius barstte vaak in woede uit. ‘Ik ben soms bang van je en hoe je naar mij uitvalt en hoe je op mij reageert’, schrijft Steenkamp. De berichten werden gisteren voorgelezen tijdens het proces tegen Pistorius. Hij schoot vorig jaar februari Steenkamp dood in zijn huis, volgens de aanklager met opzet. Steenkamp schrijft: ‘Je maakt me gelukkig 90 procent van de tijd en ik vind dat we geweldig zijn samen’. Maar in een ander bericht laat ze weten dat ze elkaar wellicht niet gelukkig kunnen maken. ‘Want ik weet dat jij nu niet gelukkig bent, en ik ben zeker erg ongelukkig en verdrietig.’ (AP)